Retete:

• Cozonac in trei culori

Cozonac in trei culoriIngrediente: 1 kg faina; 1/2 pachet de unt topit; 2 galbenusuri; coaja rasa de la o lamaie; 1 praf de copt; 1 ...

mai multe detalii

• Aluat de paine

Aluat de paineModalitati de preparare
Ingrediente: 1 kg de faina Oltina; 30 g drojdie; 500 ml apa; o lingurita cu zahar; o ...

mai multe detalii

• Pandispan cu mere

Pandispan cu mereModalitati de preparare
Ingrediente: 750 g mere; 300 g zahar; 300 g faina Oltina; 50 g stafide; 50 g nuci; un...

mai multe detalii

Toate retetele

Aluat pentru drob

Aluat pentru drobModalitati de preparare
Ingrediente: 500 g faina; o cescuta cu ulei; o lingurita cu sare;

Modalitati de preparare:
Daca tii neaparat sa faci drob de Paste, dar nu ai gasit prapur sau cel pe care l-ai gasit este prea rupt, iata o reteta de aluat care te scoate din incurcatura: se face pe planseta o movilita de faina, se face o adancitura la mijloc si se toarna uleiul si apa calduta in care s-a dizolvat sarea. Se amesteca la inceput cu furculita, apoi, cand incepe sa se lege, se framanta cu mana, pana cand se inglobeaza toata faina. Trebuie sa rezulte un aluat moale. Daca e prea tare, se mai poate adauga putina apa calduta. Se bate aluatul timp de 15-30 minute, pana cand nu se mai lipeste nici de masa, nici de mana. Se imparte in cateva turtite care se ung cu ulei si se lasa la odihna o jumatate de ora, acoperite cu o cratita incalzita. Se intinde pe masa o panza foarte curata, se pune pe ea o turtita si se intinde cu mana (ai nevoie de multa rabdare!) tragand de margini pana rezulta o foaie subtire. Se lasa sa se zvante vreo 10 minute, apoi se taie marginile groase, se aranjaza frumos in forma unsa cu ulei, se pune umplutura pentru drob, se aduna marginile peste umplutura. Se unge cu ou batut si se da la cuptorul cu foc potrivit, pana cand se rumeneste uficient.

Sfaturi practice:
Din aluatul ramas poti sa faci placintele cu diverse umpluturi. Daca nu ai timp sa-l prepari pe loc, poti pastra aluatul la congelator pana ti se face pofta de placintele

Produse folosite: Faina Alba TIP 550      

« Lista de retete


Total: 189983 vizitatori si 277737 afisari unice