Retete:

• Cozonac moldovenesc

Cozonac moldovenescIngrediente: Aluat: 1 kg faina Oltina; 300 g zahar; 5 oua; 200 g unt; 500 ml lapte; 1 lingurita sare;arome Ump...

mai multe detalii

• Aluat de paine

Aluat de paineModalitati de preparare
Ingrediente: 1 kg de faina Oltina; 30 g drojdie; 500 ml apa; o lingurita cu zahar; o ...

mai multe detalii

• Painea profetului

Painea profetuluiIngrediente: 280 g faina Oltina; 180 g unt sau margarina; 100 g zahar pudra; 2 galbenusuri; coaja rasa de lama...

mai multe detalii

Toate retetele

Aluat de paine

Aluat de paineModalitati de preparare
Ingrediente: 1 kg de faina Oltina; 30 g drojdie; 500 ml apa; o lingurita cu zahar; o lingura cu ulei; 3 lingurite rase cu sare.

Modalitati de preparare:
Se inmoaie drojdia cu o lingurita cu zahar si putina apa calda (nu fierbinte!). Intr-un lighenas se pune un pumn cu faina cernuta, se amesteca bine cu drojdia muiata, adaugand inca putina apa calda,cat sa iasa o plamadeala suficient de moale. Se bate pana incepe sa faca basici, se presara cu putina faina, se acopera cu un servet curat si se lasa la cald, sa creasca. Daca s-a umflat destul, se toarna peste faina cernuta in prealabil intr-un lighean mare, se adauga uleiul si,in timpul framantarii, treptat, se toarna apa calduta. Trebuie sa rezulte un aluat potrivit de tare, care nu se lipeste de mana. Se presara aluatul cu faina, se lasa, acoperit, sa mai creasca, apoi se taie din el bucati din care se modeleaza paini. Acestea se mai lasa sa creasca, apoi se coc timp de o ora, la foc potrivit.

Sfaturi practice:
Din acest aluat poti face, dupa preferinta, chifle, cornuri sau covrigi de care cei mici se vor bucura foarte tare!

Produse folosite: Faina Alba TIP 000      

« Lista de retete


Total: 194553 vizitatori si 282901 afisari unice