Retete:

• Aluat de paine

Aluat de paineModalitati de preparare
Ingrediente: 1 kg de faina Oltina; 30 g drojdie; 500 ml apa; o lingurita cu zahar; o ...

mai multe detalii

• Cozonac moldovenesc

Cozonac moldovenescIngrediente: Aluat: 1 kg faina Oltina; 300 g zahar; 5 oua; 200 g unt; 500 ml lapte; 1 lingurita sare;arome Ump...

mai multe detalii

• Aluat pentru drob

Aluat pentru drobModalitati de preparare
Ingrediente: 500 g faina; o cescuta cu ulei; o lingurita cu sare;

Modalitati de pr...

mai multe detalii

Toate retetele

Pandispan cu mere

Pandispan cu mereModalitati de preparare
Ingrediente: 750 g mere; 300 g zahar; 300 g faina Oltina; 50 g stafide; 50 g nuci; un ou; un plic cu praf de copt; scortisoara macinata;

Modalitati de preparare:
Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mica. Rezulta 500 g de mere rase, care se freaca spuma cu zahar, praf de copt, ou, scortisoara. Se adauga nucile taiate bucatele, stafidele si faina. Se amesteca bine si se toarna compozitia in tava tapetata cu faina. Se acopera cu foita de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit, pentru 40-50 de minute. Se rastoarna pe o planseta de lemn si se lasa sa se raceasca. E bine sa se pastreze pana a doua zi. Se taie in patrate si se presara cu zahar pudra si scortisoara macinata.

Produse folosite: Faina Alba TIP 000      

« Lista de retete


Total: 192088 vizitatori si 279983 afisari unice