Retete:

• Aluat pentru drob

Aluat pentru drobModalitati de preparare
Ingrediente: 500 g faina; o cescuta cu ulei; o lingurita cu sare;

Modalitati de pr...

mai multe detalii

• Cozonac moldovenesc

Cozonac moldovenescIngrediente: Aluat: 1 kg faina Oltina; 300 g zahar; 5 oua; 200 g unt; 500 ml lapte; 1 lingurita sare;arome Ump...

mai multe detalii

• Cozonac in trei culori

Cozonac in trei culoriIngrediente: 1 kg faina; 1/2 pachet de unt topit; 2 galbenusuri; coaja rasa de la o lamaie; 1 praf de copt; 1 ...

mai multe detalii

Toate retetele

Cozonac moldovenesc

Cozonac moldovenescIngrediente: Aluat: 1 kg faina Oltina; 300 g zahar; 5 oua; 200 g unt; 500 ml lapte; 1 lingurita sare;arome Umplutura: miezde nuca; mac; rahat; cacao; stafide etc;

Modalitati de preparare:
Se prepara maiaua din putina faina, drojdie, lapte si o lingura de zahar. Dupa dospirea maielei se adauga: galbenusurile amestecate cu zaharul, sarea si aromele, laptele, faina si se inglobeaza treptat untul topit. Aluatul se lasa la fermentat minim 1 ora dupa care se divizeaza, se modeleaza, se adauga umplutura, se aseaza in forme si si se lasa la dospit. Se coace la foc potrivit aproximativ 1 ora.

Sfaturi practice
Incaperea in care prepari aluatul trebuie sa aiba temperatura peste 22 de grade. Dospirea se face in locuri calde, ferite de curent. Cozonacii se coc in cuptorul preincalzit. Cantareste totul, nu aprecia cantitatile dupa ochi. Foloseste cu incredere faina Oltina la temperatura camerei. Foloseste numai drojdie proaspata. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Nu pune niciodata sare in maia. Pune in oul cu care ungi cozonacul 1⁄2 lingurita cu zahar si un praf de sare, coaja va fi crocanta si lucioasa.

Produse folosite: Faina Alba TIP 000      

« Lista de retete


Total: 192085 vizitatori si 279980 afisari unice