Retete:

• Aluat de paine

Aluat de paineModalitati de preparare
Ingrediente: 1 kg de faina Oltina; 30 g drojdie; 500 ml apa; o lingurita cu zahar; o ...

mai multe detalii

• Cozonac in trei culori

Cozonac in trei culoriIngrediente: 1 kg faina; 1/2 pachet de unt topit; 2 galbenusuri; coaja rasa de la o lamaie; 1 praf de copt; 1 ...

mai multe detalii

• Painea profetului

Painea profetuluiIngrediente: 280 g faina Oltina; 180 g unt sau margarina; 100 g zahar pudra; 2 galbenusuri; coaja rasa de lama...

mai multe detalii

Toate retetele

Cozonac in trei culori

Cozonac in trei culoriIngrediente: 1 kg faina; 1/2 pachet de unt topit; 2 galbenusuri; coaja rasa de la o lamaie; 1 praf de copt; 1 plic de zahar vanilat; 1 cubulet de drojdie pus intr-o cana cu lapte caldut la care s-a adaugat o lingura de zahar; 50 ml ulei; lapte Pentru umplutura: rahat; nuca macinata; mac macinat; stafide Pentru uns cozonacii:un ou batut sau un galbenus

Modalitati de preparare:
Nuca se fierbe cu lapte si zahar dupa gust. Laptele este in functie de cantitatea de nuca macinata. Atentie, trebuie sa rezulte o pasta groasa, foarte consistenta. In timpul fierberii se amesteca continuu pentru a nu se prinde de fundul cratitei. La fel se procedeaza si cu macul. Rahatul se taie in bucati mai mici. Se toarna faina impreuna cu un praf de copt intr-un lighean. Se adauga zaharul, galbenusurile, vanilia, coaja de lamie, drojdia si se amesteca. Se adauga treptat untul topit, apoi se incepe sa se framante, adaugand treptat laptele caldut si uleiul. Se framanta pana cand se desprinde aluatul de pe maini, iar in aluat se vad bule de aer. Framantarea dureaza aproximativ o ora, dupa care ligheanul se acopera cu un servet si se lasa aluatul sa dospeasca la un loc mai caldut. Dupa ce a dospit, se ia aluatul, se imparte in sase bucati egale. Se alege un cozonac cu mac, unul cu nuca si unul cu rahat. Se aseaza unul langa celalalt si, cu grija, incepi sa-i impletesti. La fel se procedeaza si cu ceilalti trei cozonaci ramasi. Cei doi cozonaci impletiti se aseaza in tavi unse cu ulei si se ung cu oul batut. Se lasa sa mai dospeasca putin in tava, dupa care se introduc in cuptorul incins. Se coc la foc potrivit aproximativ o jumatate de ora.

Produse folosite: Faina Alba TIP 000      

« Lista de retete


Total: 193731 vizitatori si 281969 afisari unice