Retete:

• Cozonac moldovenesc

Cozonac moldovenescIngrediente: Aluat: 1 kg faina Oltina; 300 g zahar; 5 oua; 200 g unt; 500 ml lapte; 1 lingurita sare;arome Ump...

mai multe detalii

• Pandispan cu mere

Pandispan cu mereModalitati de preparare
Ingrediente: 750 g mere; 300 g zahar; 300 g faina Oltina; 50 g stafide; 50 g nuci; un...

mai multe detalii

• Cozonac in trei culori

Cozonac in trei culoriIngrediente: 1 kg faina; 1/2 pachet de unt topit; 2 galbenusuri; coaja rasa de la o lamaie; 1 praf de copt; 1 ...

mai multe detalii

Toate retetele

Painea profetului

Painea profetuluiIngrediente: 280 g faina Oltina; 180 g unt sau margarina; 100 g zahar pudra; 2 galbenusuri; coaja rasa de lamaie; zeama unei jumatati de lamaie; o lingura cu smantana dulce (sau frisca); un praf de sare; un albus; 100 g migdale;

Modalitati de preparare:
Aceasta reteta este foarte simplu de preparat, totul este sa respecti „legile de aur“ ale aluatului si sa ai rabdare sa framanti bine coca. Toate ingredientele se amesteca pana se formeaza un aluat. Atunci cand aluatul este foarte bine omogenizat, se lasa la rece timp de o ora, apoi se intinde cu mana intr-o tava de marime mijlocie, se unge cu albus si se presara cu migdale rase sau taiate in forma de aschii.

Sfaturi practice:
Acest aluat poate fi folosit si ca blat de tort, cu rezultate excelente. Nu trebuie decat sa-l insiropezi si sa-l umpli cu crema preferata.

Produse folosite: Faina Alba TIP 000      

« Lista de retete


Total: 195388 vizitatori si 283856 afisari unice