Retete:

• Cozonac in trei culori

Cozonac in trei culoriIngrediente: 1 kg faina; 1/2 pachet de unt topit; 2 galbenusuri; coaja rasa de la o lamaie; 1 praf de copt; 1 ...

mai multe detalii

• Pandispan cu mere

Pandispan cu mereModalitati de preparare
Ingrediente: 750 g mere; 300 g zahar; 300 g faina Oltina; 50 g stafide; 50 g nuci; un...

mai multe detalii

• Cozonac moldovenesc

Cozonac moldovenescIngrediente: Aluat: 1 kg faina Oltina; 300 g zahar; 5 oua; 200 g unt; 500 ml lapte; 1 lingurita sare;arome Ump...

mai multe detalii

Toate retetele

Bunicutele noastre stiu secretul aluaturilor de casa, a cojii aurii si crocante si al mirosului de paine, proaspat scoasa din cuptor: dupa ce framantau bine coca, o lasau sa "creasca" langa soba, intotdeauna acoperind-o cu un stergar curat. Sub acel stergar se producea de fiecare data un miracol!

Imbracata cu haina verde, rosie sau portocalie, Oltina poarta cu mandrie servetul romanesc, asezat cu grija si dragoste peste aluatul lasat la dospit.

Sub fiecare din servete, Oltina duce miracolul tuturor bunatatilor aromate, asteptate intotdeauna cu nerabdare de intreaga familie: cozonaci, placinte, prajituri, gogosi, paini si cate si mai cate alte bunatati.

Faina Alba TIP 000

Faina Informatii nutritionale pentru 100 g produs: Valoare energetica: 1495kJ / 352 kcal Proteine: 10 g Glucide: 76 g Lipide: 0.9 g

« Lista de produse

Acest produs poate fi folosit pentru urmatoarele retete:


Painea profetului

Painea profetuluiIngrediente: 280 g faina Oltina; 180 g unt sau margarina; 100 g zahar pudra; 2 galbenusuri; coaja rasa de lamaie; zeama unei jumatati de lamaie; o lingura cu smantana dulce (sau frisca); un praf de sare; un albus; 100 g migdale; Modalitati de preparare: Aceasta reteta este foarte simplu de prepa...

mai multe detalii

Cozonac in trei culori

Cozonac in trei culoriIngrediente: 1 kg faina; 1/2 pachet de unt topit; 2 galbenusuri; coaja rasa de la o lamaie; 1 praf de copt; 1 plic de zahar vanilat; 1 cubulet de drojdie pus intr-o cana cu lapte caldut la care s-a adaugat o lingura de zahar; 50 ml ulei; lapte Pentru umplutura: rahat; nuca macinata; mac macinat; sta...

mai multe detalii

Cozonac moldovenesc

Cozonac moldovenescIngrediente: Aluat: 1 kg faina Oltina; 300 g zahar; 5 oua; 200 g unt; 500 ml lapte; 1 lingurita sare;arome Umplutura: miezde nuca; mac; rahat; cacao; stafide etc; Modalitati de preparare: Se prepara maiaua din putina faina, drojdie, lapte si o lingura de zahar. Dupa dospirea maielei se adauga: g...

mai multe detalii

Pandispan cu mere

Pandispan cu mereModalitati de preparare Ingrediente: 750 g mere; 300 g zahar; 300 g faina Oltina; 50 g stafide; 50 g nuci; un ou; un plic cu praf de copt; scortisoara macinata; Modalitati de preparare: Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mica. Rezulta 500 g de mere rase, care se freaca spuma cu z...

mai multe detalii

Aluat de paine     *reteta de post

Aluat de paineModalitati de preparare Ingrediente: 1 kg de faina Oltina; 30 g drojdie; 500 ml apa; o lingurita cu zahar; o lingura cu ulei; 3 lingurite rase cu sare. Modalitati de preparare: Se inmoaie drojdia cu o lingurita cu zahar si putina apa calda (nu fierbinte!). Intr-un lighenas se pune un pumn cu fa...

mai multe detalii



Total: 195387 vizitatori si 283855 afisari unice